Over mij

Biografie Wilco van der Laan

Geïnspireerd door de wereld en persoonlijke ervaringen heb ik in 2014 een diep gewortelde passie ontwikkeld voor Fotografie.

Op een dag in mei 2014 kwam ik tijdens een wandeling een prachtig blauw gekleurd vogeltje tegen. Het was een Blauwborst die op amper twee meter bij mij vandaan op een paaltje ging zitten poseren. Helemaal bevangen van bewondering pakte ik de digitale compact camera van mijn moeder die ik gelukkig bij me had en kon een hele mooie serie maken van deze vogel. Sinds die dag werd ik helemaal gegrepen door het virus fotografie en is nooit meer weggegaan.

Naast vogels en wildlife fotografeer ik landschappen en doe ik fotoreportages van mensen op locatie van o.a. gezinnen of bruiloften, waarbij ik de cultuur en natuur nadrukkelijk betrek in de foto’s.

Omdat ik zo gepassioneerd ben voor fotografie wil ik de iedereen de schoonheid van de schepping laten zien en de mens daarin vastleggen. Hierin heb ik mij tot doel gesteld het sentiment in: Natuur, cultuur en architectuur bij mensen naar boven te halen en belangrijke momenten voor de toekomst vast te leggen.